Aktuality

Aktuální informace a oznámení

Dvě branky Pavla Vyhnala přinesly tři body!

Předehrávka osmého kola Fortuna národní ligy na vlašimském stadionu nabídla divákům v poměrně slušném počasí výhru Vlašimi, která však měla nervózní závěr. Domácí vedli o jednu branku a Vítkovice cítily v závěru šanci na vyrovnání, ale nakonec se domácí radovali ze zisku tří bodů!

Vlašim – Vítkovice 3:1 (1:0)

Branky: 38. a 49. Vyhnal, 90+2. Tusjak - 67. Vasiljev. ŽK: Mara, Kadlec, Hašek - Dramé, Motyčka, Mišinský .Rozhodčí: Mikyska - Vlček, Petřík. Diváci: 545.
Vlašim: Nguyen – Mil. Kadlec, Piško, J. Štochl, Tusjak – Janda (69. Wiesner), Mara (46. Skopec), Hašek, Vodháněl – Hadaščok (81. Fotr), Vyhnal.  
MFK Vítkovice: Květon – Dramé, Mikula, Prajza, Matěj – Ožvolda, Twardzik, Motyčka (54. Szotkowski), Urbančok (76. Pavelka) – Vasiljev, Mrázek (54. Mišinský).   

První poločas páteční předehrávky 8. kola Fortuna národní ligy nabídl divákům ve Vlašimi zpočátku vyrovnané klání. Oba celky se snažily hrát kombinační hru, která však dlouhé minuty nepřinášela šance ani na jedné straně. První akce, která stojí za zmínku proběhla ve 20. minutě. Vodháněl našel ve vápně Vyhnala, který však v klešťovém sevření nedokázal zamířit přesně a míč se odkutálel mimo.

Vlašim postupem času začala přebírat otěže zápasu do svých rukou a vytvářela si více šancí. Nejprve Vyhnal po přímém kopu protáhl Květona a následně po rychlé akci pálil Vojtěch Hadaščok do tyče. Gólovou radost si tak domácí museli odepřít do 38. minuty. Rohový kop totiž dolétl na hlavu Pavla Vyhnala, který míč nasměřoval pod břevno a otevřel skóre utkání -1:0.

Hosté se snažili do přestávky zareagovat, ale ani chvilkový pobyt před vápnem Vlašimi neznamenal vyrovnání. Vítkovice sice dokázaly vyprodukovat dvě střely, ale ani jedna z nich nenalezla cílový bod. První poločas tak skončil výhrou Vlašimi 1:0.

Vstup do druhého poločasu si nemohli domácí hráči přát lepší. Jen čtyři minuty po jeho zahájení se srazili hostující obránci a následné přečíslení využil Pavel Vyhnal k druhé brance v utkání.

Hosté bleskově odpověděli šancí Matěje, ale jeho střele zabránil v cestě do sítě výborným zákrokem domácí brankář Nguyen. Vlašimští byli možná až moc uspokojeni dvoubrankovým náskokem a trochu polevili. Hosté vycítili šanci, díky několika rohům v krátkém sledu se udrželi na polovině Vlašimi a jedna ze střel prošla až do sítě. Vyslal ji Marek Szotkowski, Filip Nguyen ji dokázal jen zbrzdit a míč nakonec skončil za brankovou čarou – 2:1.

Hosté vycítili šanci a jejich brejky se stávaly nebezpečnými. Své by o tom mohl vyprávět Filip Nguyen, který musel ukázat fanouškům, že je zaslouženou brankářskou jedničkou a svůj tým podržel po dvou nebezpečných střelách. Závěr zápasu tak nabídl nervózní podívanou. Hosté v nastaveném čase vrhli všechny síly do pokutového území včetně brankáře a to se jim nakonec vymstilo, když po rychlé rozehrávce uklidnil domácí fanoušky Luboš Tusjak zásahem do prázdné branky. Vlašim porazila Vítkovice 3:1.