Sokolov – Vlašim / 2:2 (1:1)

Sokolov 2 - 2 Vlašim
06. 08. 2016 - 10:15Sokolov

Na úvod FNL remíza

Branky: 27. Vondráček, 82. Přeučil – 10. Janda, 87. Tusjak. ŽK: Klusák, Ševčík, Medvěděv - Frizoni, Vyhnal. Rozhodčí: Berka - Kubec, Kožár. 
Sokolov: Jakub Dvořák I. – Mejdr, Ševčík, Vondráček, Jakub Dvořák II. – Sadílek, Vrtělka (C), Machek (86. Medvěděv) – Glaser (58. Klusák) – Provod (74. Strada), Přeučil.
Vlašim: Vorel – Breda, Kavka (86. Jícha), J. Štochl (C), Vondra – Janda (80. Reiter), Tarczal, Hašek, Frizoni (59. Tusjak) – Vyhnal, Nečas.

Vstup do nového ročníku Fotbalové národní ligy vyšel vlašimským fotbalistům na jedničku. V 10. minutě našla zpětná přihrávka na hranici vápna volného Ladislava Jandy, který míč umístil k tyči a poslal svůj celek do vedení. Necelých deset minut na to mohla Vlašim slavit podruhé, ale Haškovu ránu tentokrát skvělým zákrokem vyrazil domácí brankář.

S přibývajícími minutami se domácí dostávali více ze hry a oklepali se z úvodní pohromy. Ve 25. minutě nebyl ještě Ševčíkův gól uznán. O dvě minuty později se však domácí radovat mohli. Přesný centr dokázal do sítě umístit Vondráček a bylo vyrovnáno.

Vedení mohl vlašimskému celku následně vrátit Daniel Tarczal, jeho střelu do šibenice však brankář Dvořák skvěle vytáhl na rohový kop. Do konce poločasu se již skóre neměnilo, a to ani po střele domácího Machka.

Ve druhém poločase bylo nebezpečněji před domácí brankou. Nejprve v 62. minutě mohl skórovat Vyhnal, ale brankář jej skvěle vychytal. Další šanci na skórování měl následně Kafka, ale jeho ránu pod břevno opět zneškodnil výtečný Dvořák v brance Sokolova.

Domácí brankář byl jako čaroděj a dokázal likvidovat i další šance hostí. Postupně si na něm vylámali zuby Hašek, Vyhnal a Tarczal. Vlašimi se v koncovce nedařilo za to domácím ano. Osm minut před koncem pustil hlavní rozhodčí souboj ve vápně domácích a právě Sokolov z toho dokázal vytěžit vedoucí branku po úniku Přeučila. Vlašim nicméně nesložila zbraně a tři minuty před koncem vyrovnal Luboš Tusjak.