Vlašim – Znojmo / 2:5 (1:3)

Vlašim 2 - 5 Znojmo
13. 08. 2016 - 17:00Vlašim

Vlašim premiéru před domácím publikem nezvládla

Branky: 44. Vyhnal, 73. Vondra – 8. a 50. Rybička, 30. a 65. Ledecký, 6. Šumbera. ŽK: Janda - Svozil.. Rozhodčí: Rejžek – Urban, Šimáček. Diváci: 550. 
Vlašim: Vorel – Breda, Kavka (38. Kulhánek), J. Štochl (C), Vondra – Janda (46. Reiter), Hašek, Tarczal, Frizoni (62. Tusjak) – Nečas, Vyhnal.
Znojmo: Doleček – Čereda, Svozil, Odehnal, Helísek (C) – Javůrek, Njire, Motal, Šumbera (86. Urbančok) – Rybička (80. Holub), Ledecký (87. Klíma).

Vlašim nevstoupila do prvního domácího utkání zrovna dobře. Již v 6. minutě nedokázala domácí obrana odklidit míč do bezpečí a Šimon Šumbera dokázal i s trochou štěstí zakončit přesně do míst, kam Vorel nedosáhl. Netrvalo dlouho a další zmatky v domácí obranné formaci využil Rybička k druhé brance Znojma. Utkání připomínalo jarní zápas ve znojemské metropoli v opačném gardu. Vlašim jen sledovala, jak se hostům daří útok za útokem. Domácímu celku se nedala upřít snaha, ale klid a přesnost v kombinaci na polovině soupeře nebyla silnou stránkou vlašimského celku.

To hosté po půlhodině hry opět udeřili. Do rozhozené obrany přišel centr a Ledecký jej krásně uklidil pod břevno. Domácí se přeci jen trochu oklepali a do poločasové přestávky se jim povedlo snížit. Po centru Frizoniho se do pozice skórujícího hráče pasoval Pavel Vyhnal.

Vykřesanou naději Vlašimi ukončil krátce po zahájení druhého poločasu svým druhým gólem Rybička, který uklidil do sítě odražený míč. Domácím se nedařilo a po výpadu Ledeckého se skóre vyšplhalo na hrozivých 1:5. Domácí se snažili alespoň upravit hrozivé skóre, což se povedlo po střele Pavla Vyhnala, kterou ještě jeden z hostujících hráčů tečoval mimo dosah Dolečka.

Závěr zápasu sice odehrála Vlašim více na polovině soupeře, ale vymazat tříbrankový rozdíl se týmu Martina Haška nepovedlo.