Aktuality

Aktuální informace a oznámení

Úvod přípravy přinesl porážku s Duklou

V úvodním utkání letního přípravného cyklu fotbalisté Vlašimi na domácím stadionu podlehli pražské Dukle 1:4. „Výsledek je pro nás nepříznivý, ale neodpovídá průběhu zápasu. Největší rozdíl byl v tom, že Dukla dokázala potrestat každou naši chybu,“ poznamenal po utkání trenér Petr Havlíček.

FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Dukla Praha 1:4 (1:1)

Branky:  3. Fotr – 36. Bezdička, 68. Koreš, 78. Bezdička, 80. Holík.

Sestavy Vlašim: I. poločas: Bačkovský – Fortelný, Plachý, Fotr, Štochl, Kadlec, Mizerák, Skopec, Plechatý, Kučera, Selemani. II. Poločas: Bačkovský – Fortelný, Fotr (70. Selemani), Štochl, Mizerák, Skopec, Plechatý, Janda, Novotný, Pavlík, Macej-Ivanko.

Dukla: I. poločas: Rada – Brejcha, Holenda, Vopat, Douděra, Ostojič, Tetour, Koval, Bezdička, Chlumecký, Podaný 
II. poločas:
 Rada – Preisler, Šimek, Bezpalec, Miloševič – Kozel, Hanousek, Holík – Koreš, Schranz (60. Bezdička), Vlček

Fotbalisté Vlašimi vstoupili do utkání hned s několika novými tvářemi v sestavě a v prvním přípravném utkání netahali rozhodně za kratší konec provazu. První situaci sice musel hasit brankář Vlašimi, ale jako první do sítě pro míč museli hosté. Odkar Fotr dostal krásný pas za obranu a dokázal překonat Radu. Po vstřelené brance Dukla zatlačila Vlašim na její polovinu, ale bez většího efektu. Obrana domácího celku odolávala bez vážnějších potíží. Postupem času se svěřenci Petra Havlíčka dokázali hostům vyrovnat a diváci sledovali především málo přesnosti při přechodu útočné poloviny. Do poločasu se však přeci jen branky dočkali, když ve 36. minutě David Bezdička krásným lobem vyrovnal.

Do druhého poločasu nastoupila Dukla s celou novou jedenáctkou a Vlašim provedla několik změn. V dobrém světle se ukázal Ondřej Novotný, který krásnou hlavičkou jen těsně minul branku. Podobně si počínal i Lubomír Ivanko-Macej. Po neproměněných šancích přišel trest z kopaček Štěpána Koreše, který výborně umístěnou střelou poslal Duklu do vedení. S rychlou odpovědí spěchal na druhé straně Selemani, ale jeho pokus se do branyk rovněž nevešel. Úřadovala tedy Dukla, která díky brankám Bezdičky a Holíka dokázala zvítězit konečným výsledkem 4:1.

„Na to, že se jednalo o první zápas, tak jsme viděli poměrně slušné tempo. Z hlediska výsledku byl pro nás zápas nepříznivý a projevil se velký rozdíl mezi druhou a první ligou. Dukla dokázala potrestat prakticky každou naši chybu a my jsme své šance nedokázali využít. S čím jsem spokojen je to, že noví hráči se ukázali v dobrém světle a byl jsme s většinou z nich spokojen,“ hodnotil utkání trenér Vlašimi Petr Havlíček.

Další přípravné utkání odehraje Vlašim v sobotu 30. června od 17:00 v Neveklově proti Jablonci.