Aktuality

Aktuální informace a oznámení

Vlašim neudržela podruhé v řadě vedení a v závěru dvakrát inkasovala

Vložné kolo měli dnes na programu fotbalisté Vlašimi, kteří zajížděli na půdu severočeského celku FK Ústí nad Labem. V zajímavém duelo mělo v prvním poločase více ze hry Ústí, ale Vlašim trpělivě vyčkávala a dvanáct minut před koncem šla do vedení. To však hosté neudrželi a domácí rychle zápas otočili.

Ústí nad Labem – Vlašim 2:1 (0:0)

Branky: 85. Jakubov, 90. Kingue - 78. Dao.  ŽK: Martykán, Novotný - Skopec. Rozhodčí: Franěk – Boček, Lakomý. 
Ústí n. Labem: Vašek – Kingue, L. Vaněk, D. Richter (69. Leibl), Drame (57. D. Procházka) – J. Peterka, J. Pokorný, F. Novotný, Šnirc – Ťok (74. Martykán), Jakubov.  
Vlašim: Řehák – Kadlec, Štochl, Březina, Tusjak - Plachý, Skopec, Bachocha, Frýdek (74. Mareček), Kučera (70. Vodháněl) - Hadaščok (65. Dao). 

Zápas začal velkou šancí Ústí. V páté minutě se znenadání zjevil v dobré pozici Ťok, v klíčové chvíli doplatil na špatné zpracování balonu a vůbec nevystřelil. O deset minut později prošla kolmice za obranu k Novotnému. Domácí záložník dopadl podobně jako předtím jeho spoluhráč, k vlašimské brance se dostal příliš blízko na to, aby Řeháka ohrozil.

V 25. minutě si centr Ťoka našel na bližší tyči Jakubov, vyšvihl se do vzduchu a jeho hlavička celý tým Vlašimi pořádně vyděsila. Míči v cestě do sítě zabránilo břevno. Po půlhodině hry se do vážnější možnosti propracovali i Středočeši. Tusjak u postranní čáry oklamal svého strážce a jeho přihrávku do nebezpečného prostoru musel pohotově lapit Vašek. Krátce před přestávkou předvedl dobrý náběh Šnirc, ve vápně ale v zakončení selhal.

Skóre tak mohla zhruba sedm minut po začátku druhého poločasu otevřít Vlašim. Po rychlé akci přišel pas z pravé strany. První střelu zastavili ústečtí obránci, při druhém pokusu Frýdek orazítkoval tyč. Další nebezpečný balon posílal před domácí branku Kučera, u přední tyče odklízel do bezpečí krajní bek Kingue.

V 78. minutě se hosté dočkali. Rozehrávku vystřídala blesková kombinace směrem dopředu a střídající Youssouf Dao z hranice malého čtverce hlavičkoval přesně k levé tyči. Vašek byl bez šance. Ústí se povedlo zareagovat v 85. minutě. Po přízemní přihrávce do pokutového území se míč odrážel od nohou několika hráčů, až ho levačkou napálil za Řeháka Alexander Jakubov. Minutu nato mohli domácí přidat další gól. Jakubov tentokrát po vyhraném souboji s obráncem trefil tyč a Procházka následně mířil o kousek vedle.

Arma se snažila výsledek strhnout na svou stranu. Jakubov znovu neuspěl, jeho střelu po zemi vytáhl Řehák. V 90. minutě ale druhá ústecká trefa přeci jen přišla. Centr z levé strany ve vápně skočil jen jednou. Podruhé už ne, protože ho z voleje nasměroval do vinklu Kamerunec Olivier Kingue. Ten se z postu obránce vydal podpořit útok a po jeho parádní ráně skákal Řehák Marně. Ústí doma porazilo Vlašim 2:1.

Další zápas odehraje Vlašim v sobotu 28. dubna na domácím stadionu proti Pardubicím od 17:00

Zdroj: fnliga.cz, Petr Komárek.